Lukuviikko on kohtaamisten viikko

”Lukuviikko on vuosittainen lukemisen ja lukutaidon teemaviikko, joka tarjoaa näkökulmia kirjallisuuteen ja lukemiseen ja innostaa kaikenikäiset kirjojen pariin. Lukuviikon järjestää Lukukeskus.” (www.lukuviikko.fi)

Vuonna 2024 viikkoa vietetään 22.-28.4. Teemana on kohtaaminen. Tässäpä muutama nosto yhdessä luettavaksi:

Andreja Peklar: Reetu jättilintu (Onnenläntti)

Peklar on palkittu slovenialainen kirjailija, jonka teos Reetu on saanut runsaasti huomiota kotimaassaan ja kansainvälisesti. Kirjan päähenkilö on valtava lintu, joka on luonteeltaan lempeä ja huomaavainen. Se hyödyntää isoa kokoaan muiden avuksi. Vaan miten muut suhtautuvat Reetuun?

Peklarin tekstitön kirja haastaa olemaan itse tarinan kertoja. Millaisia erilaisia tarinoita kuvista voi keksiä? Kirjan punaisena lankana hohtaa myötätunto ja avuliaisuus. Ne synnyttävät hyvää yhteyttä.

Meria Palin: Kettu ja meri (Enostone)

Kettu kävi lapsena meren rannalla. Vaan nyt kun kettu on itse iso, meri on muuttunut, se on kipeä. Kettu ja hänen ystävänsä Pilvi yhdistävät voimansa sen auttamiseksi. Ehkä yksi olento ei pysty pelastamaan koko maailmaa, mutta jotakin voi tehdä, jonkin luonnon alueen tai kohteen tilannetta voi muuttaa paremmaksi, yhdessä muiden kanssa. Toiveikas ja toimintaan kannustava teos. Lumoava kuvitus.

Ilja Karsikas: Sateenkaarikiitäjä (S&S)

Riina ja Malla ovat ystäviä, jotka riitaantuvat. Voiko kaveruuden vielä uudistaa? Laiha sopu saadaan aikaiseksi, mutta riidan luoma etäisyys ei ole heti paikattavissa. Riina kuulee kummallista siritystä. Se on sateenkaariperhonen, Malla tietää. Riina päättää itse etsiä perhosen ja lähtee kaupunkiin etsintäretkelle. Vaan löytyykö perhonen kasvitieteellisestä puutarhasta tai museosta? Rehevän värikylläinen ja yksityiskohtainen kuvitus saa hyvälle mielelle.

Lisää lukuvinkkejä Lukemo-portaalista: https://lukemo.fi/ajankohtaista/lukuviikko-2024/

Jätä kommentti