Hyvinvoinnin aakkosia

Alkukeväästä keskitymme pohtimaan hyvinvointia. Mitkä asiat saavat sinut voimaan hyvin? Norsunkokoiset yöunet, rekkalastillinen puuroa, kolme hiihtolenkkiä… No, kohtuus kaikessa. 😊 Sopivasti mukavia ja iloisia asioita ja hyvinvoinnin peruspalikoita: lepoa, ravitsevaa ruokaa, kivoja harrastuksia… Ajatuksia ja oivalluksia hyvinvoinnista voi löytyä vaikka näistä kirjoista:

Miten voisi miettiä sitä, mikä tekee hyvää itselle? 50 tapaa oivaltaa onni -tietokirjassa on erilaisia helposti toteutettavia tehtäviä itsetuntemuksen tueksi. Askartele vaikkapa oma aarrekartta sinulle merkityksellisistä asioista.

Elinan ja Sofian kirjoissa Rohkeasti sinä! ja Uskalla loistaa! on samantapaisia harjoituksia ja tyttökaksikon pohdintoja hyvinvoinnin avuksi.

Hyvä ravinto antaa keholle ja mielelle polttoainetta. Arkea voi virkistää uusilla makukokemuksilla. Poimi reseptejä esimerkiksi kirjoista Vege juniorikokki ja Siri Kolu & Tuuli Juusela: Ränttätänttää, rosvoruokaa. Entä jos syömisen ja ruoan kanssa on haasteita? Tätä koskevia kirjoja löydät aiemmasta blogikirjoituksestamme huhtikuulta 2022.

Unta palloon! Riittävä uni ja lepo ovat terveyden perusta. Apua nukahtamiseen löytyy vaikkapa näistä: Kubicekin Unisatuja – satuja jotka auttavat lasta nukahtamaan sekä Pöyhösen ja Livingstonen Fanni-kirjasarjan uusimmasta osasta Fannin uniseikkailut – lempeitä nukutussatuja lapsille.

Kovilla pakkasille voi liikkua vaikka sisällä. Ohjeet reippailuhetkeen saat Kivelän, Elokosken ja Rintalan kirjasta Kukkumuu – tarinatreeniä jokaiseen päivään. Liikkumisesta voi tehdä hauskan leikin. Yksityiskohtaiset, kuvalliset ohjeet siivittävät pienen liikkujan vauhtiin.

Välillä tarvitaan kikatushetkeä. Siihen voivat innoittaa nämä opukset: Noronen & Kivelä: Hurjan hulluja satuja, Lampela & Reittu: Pikkiriikki-kirjat ja Dolan: Super-etana.

Entä mistä koostuu kirjakaverin hyvinvointi?

Jyväskylän pääkirjaston Kirjanhoidon taiturit -tapahtumasarjassa pohditaan kolmeen otteeseen, miten pitää kirjoista huolta. Ensimmäisessä työpajassa tiistaina 23.1.2024 keskitymme kirjanhoidon perusteisiin – mitkä seikat saavat kirjan hyrisemään onnesta? Tapahtumaa suositellaan 4-7-vuotiaille oman aikuisen kanssa. Lisätiedot löydät verkkokirjastomme Tapahtumat-sivulta

Jätä kommentti