Seikkailu, jossa pelastetaan eläimiä ja parannetaan maailmaa

Eevin eläinmaailma kiinnitti heti huomioni kirjaston hyllyssä. Kelta-punaisessa kansikuvassa, sen piirrostyylissä oli jotain kiehtovaa ja hauskaa (kuvittaja on palkittu lastenkirjailija ja kuvittaja Emily Gravett). Myös britti-kirjailija, Matt Haig, oli entuudestaan tuttu.

Jännittyneenä avasin uutuuttaan kankean kirjan ja luin ensi sivut. Ja tykkäsin!

11-vuotias Eevi asuu isänsä kanssa pikkukaupungissa. Hän pitää kaikenlaisista eläimistä. Ei vain ihanan lutusista ja söpöistä pupuista ja kissanpennuista vaan todellakin kaikista – matelijoista, torakoista, hyeenista, meduusoista, viheranakondista. Ainoana poikkeuksena brasilianvaeltajahämähäkki. Mutta siihen Eevillä on syynsä.

Eevi on erityinen, niin isä on aina sanonut. Hänellä on salainen taito. Kyky jota Eevin itsensäkin on vaikea ymmärtää ja jota ehdottomasti ei saa käyttää.  Eevin äidin kuolema liittyy jotenkin tuohon salaperäiseen talenttiin. Mutta erään kerran hyväsydäminen Eevi ei voi olla auttamatta kiipelissä olevaa kania, ja siitä seuraa hankaluuksia. Eevin on entistä tiukemmin yritettävä tukahduttaa lahjansa, kunnes koittaa hetki, jolloin pakko näyttää värinsä…  

Kirjassa on vahvasti ajatus luonnon ja eläinten suojelemisesta. Kuitenkaan tyyli ei ole saarnaava vaan ajatuksia ja empatiaa herättävä. Lukija kutsutaan pohtimaan myös itsetuntemuksen, omien lahjojen tunnistamisen, vallankäytön sekä hyvyyden ja pahuuden teemoja.

Jos pidit Eevin maailmasta, saattaisit pitää myös näistä:

Viehättävän ”vanhanaikainen” lastenromaani brittikartanossa majailevasta salaisuudesta. Kaikille hyvien kertomusten ja eläinten ystäville.

Vauhdikas tarina, joka ei ole vain pintakiiltoa, vaan jolla on hyvä sydän. Kuka on todellinen vihollinen, onko eläintä karvoihin katsominen?

Tohtori Tattinen on Dr. Dolittle, mies joka ymmärtää eläimiä erityisellä tavalla. Klassikkotarina saatavilla mm. Jyväskylän kaupunginkirjaston varastosta varaamalla. Muista myös filmatisointi Eläintohtori Dolittle (Universal Pictures 2019).

Kirjaa pohti Iiris pääkirjastolta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s