Yotsuba&!

Yotsuba Koiwai on viisivuotias tavallinen tyttö, joka asuu kahdestaan isänsä kanssa. Yotsuba on asunut isänsä kanssa saarella elämänsä alkuvuodet. Nyt hän kokee kaupungin ensimmäistä kertaa elämässään, kun he muuttavat. Kaikki on uutta Yotsuballe, jopa leikkikentän keinu.

Tarina ei käsitä mitään maailmaa räjäyttävää juonta, maailma nyt vaan on tajunnan räjäyttävä tälle viisivuotiaalle. Koko sarja on täynnä irtonaisia tarinoita Yotsuban elämästä ja siitä kuinka pieni tyttö oppii joka päivä jotain uutta. Mitään suurempaa juonikaarta ei ole ja pitkän sarjan osia voi lukea lukematta edellisiä.

Huumoria tarinoihin tuo Yotsuban tietämättömyys asioista, jotka ovat meille tuttuja jo pienenä. Viisivuotiaana ovikello ei ole enää ihmeellinen asia. Yötsuba on veikeä pikkutyttö, joka tuo kohelluksillaan iloa ihmisille ympärillään. Me lukijat saamme nauraa tytön toilailuille ja erikoiselle ajatuksenjuoksulle. Yotsuba tuntuu joskus tulevan ihan eri planeetalta.

Sarjan tekijällä Kiyohiko Azumalla on hyvin omanlaisensa piirrostyyli, selkeä ja omaperäinen. Tarinat eivät ole hankalia ja tekstiä on kivan rajallisesti. Näitä on mukava lukea ja itse ne aina ahmaisen yhdellä istumalla.  Aiemmin Azumalta on suomennettu yläaste-elämään sijoittuva mahtava huumorimanga Azumanga Daioh.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s