Ottilia ja keltainen kissa

Ottilia on pieni, neuvokas tyttö. Hän asuu pippurimyllyn muotoisessa talossa yhdessä Mauri-herran kanssa. Mauri-herra on pieni, karvainen suohenkilö Norjasta ja Ottilian paras ystävä.

Ottilian vanhemmat matkustavat paljon, joten hän on usein erossa heistä. Vanhemmat lähettelevät Ottilialle usein postikortteja, joiden keräämistä tyttö rakastaa.

Eräänä päivänä Mauri-herra löytää lyhtypylvääseen liimatun julisteen, jossa kerrotaan kadonneesta koirasta. Samalla päivän sanomalehdessä uutisoidaan murtovarkauksista, joista poliisilla ei ole mitään johtolankoja. Ottilia laatii ovelan suunnitelman, jolla saadaan varkaudet ja kadonneiden koirien arvoitus selvitettyä.

Ottilia ja keltainen kissa on hurmaava kirja alakoululaisille. Se pitää sisällään Chris Riddellin ihanat, yksityiskohtaiset kuvitukset ja mukavan leppoisan juonen. Mauri-herra kaikessa hiljaisuudessan oli ehkä kirjan parasta antia, mutta Ottiliakin on oikein mukava, itsenäinen tyttöhahmo.

Chris Riddelliltä on Ottilia-sarjan lisäksi suomennettu Ada Gootti-sarja, johon kannattaa ehdottomasti myös tutustua. Alla olevalla videolla Chris Riddell näyttää ja kertoo, kuinka hän piirtää Ada Goottia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s